بررسی فعالیت های فصل: مولکول های زیستی

 

این مطلب برای شما مفید بود؟ آیا آن را می پسندید؟

13+

l تازه ترین مطالب وب سایت رو تو کانال تلگرامی زیست یاد ببینین!


فعالیت 1.1:
نکته: کاغذ عمدتا از سلولز ساخته شده است .
سلولز: سلولز یک ماده فیبری ( رشته ای ) ، سخت و نامحلول در آب است که در دیواره سلول های گیاهی و به ویژه در ساقه و ریشه ، تنه و تمام قسمت های چوبی دیگر بافت گیاه وجود دارد . سلولز بیشترین مقدار چوب را تشکیل می دهد و پنبه تقریبا سلولز خالص است . مولکول سلولز غیرمنشعب می باشد . که دارای 10000 تا 15000 واحد D – گلوکز با کنفیگوراسیون B است . ریشه های گلوکز در سلولز با پیوند گلیکوزیدی (B1,4 ) به هم متصل شده اند . موریانه به راحتی سولز ( در نهایت چوب ) را هضم می کند زیرا در دستگاه گوارش آنها یک میکروارگانیسم هم زیست به نام تریکونیمفا وجود دارد که با ترشح سلولاز پیوند (B1,4 ) را هیدرولیز می کند . قارچ ها و باکتری ها چوب نیز سلولاز ترشح می کنند .
سلولز
سلولاز : هریک از آنزیم های متعدد ساخته شده به طور عمده توسط قارچ ها ، باکتری ها و پروتوزآ ها است که هیدرولز پیوند گلیکوزیدی (B1,4 ) موجود در سلولز را کاتالیز می کنند .


فعالیت 1.2:
نکته: حل شدن نشاسته در آب مشکل تر از سایر کربوهیدرات ها است .
1) ساختمان گلوکز گروههای – OH متعددی دارد و انحلال پذیری زیاد مونوساکاریدها در آب به این دلیل است که این گروههای – OH با آب پیوند هیدروژنی ایجاد می کنند .
ساکروز
2) نشاسته از دو پلیمر گلوکز شامل آمیلوز و آمیلوپکتین ساخته شده است . آمیلوز از زنجیره های بلند و بدون شاخه ریشه های D – گلوکز با اتصال ( 𝑎1,4) ساخته شده است . آمیلوپکتین ولی بر خلاف آمیلوز به شدت منشعب است . اتصالات گلیکوزیدی متصل کننده دو ریشه متوالی گلوکز در زنجیره های آمیلوپکتین به صورت ( 𝑎1,4) می باشد و در نقاط شاخه ( در هر 24 تا 34 ریشه یک مورد ) به صورت اتصالات ( 𝑎1,6) می باشد .
نشاسته
3) ویژگی اصلی و تعریف شده لیپید ها عدم حلالیت در آب است .
4) آلبومین : خانواده ای از پروتئین های کروی هستند ، که رایج ترین آنها آلبومین سرم است . خانواده آلبومین شامل همه پروتئین های هست که محلول در آب می باشند و در اثر گرما دناتوره می شوند .
5) پروتئین ها را می توان به دو گره پروتئین های رشته ای و پروتئین های کروی تقسیم بندی کرد . این دو گروه از نظر عملکردی با هم متفاوت می باشند . ساختار های که حمایت ، شکل و محافظت خارجی مهره داران را فراهم می کنند ، از پروتئین های رشته ای تشکیل یافته اند ، در حالی که اغلب آنزیم ها و پروتئین های تنظیمی ، پروتئین های کروی هستند . تمام پروتئین های رشته ای در آب نامحلول هستند و این مشخصه به دلیل تراکم بالای اسیدآمینه های آبگریز ، هم در داخل و هم در سطح این پروتئین ها می باشد .


فعالیت 1.3:
آنزیم ها : آنزیم ها قدرت کاتالیتیکی فوق العاده ی دارند که غالبا از کاتالیست های سنتتیک یا آلی فراتر هستند . آنها برای سوبستراهای خود درجه بالایی از اختصاصیت را دارند ، آنها سرعت واکنش های شیمیایی را به میزان زیادی افزایش داده و در محلول های آبی ، تحت شرایط ملایم دما و PH عمل می کنند .
________________________________________
منابع:
1) اصول بیوشیمی لنینجر . جلد 1 . انتشارات اندیشه رفیع . صفحه150 ،283 و 284
________________________________________
مشارکت در تکامل این مطلب:
زیست یاد همیشه در حال تکامل است و خوب می داند که هیچ اثری بدون اشکال نیست. ایرادهای متنی و مطالبی که به نظر شما نامفهوم هستند و توضیحات بیشتری نیاز دارند را از طریق بخش دیدگاه ها برای ما ارسال کنید تا آنها را در به روز رسانی های بعدی برطرف کنیم.
________________________________________
قدردانی از گردآورنده این مطلب:
اگر این مطلب برای شما مفید بود و از اینکه به آن با کیفیت مطلوب دست یافته اید خرسند هستید. می توانید از طریق کمک به موسسه های خیریه زیر از گردآورنده ی این مطلب قدردانی کنید. یکی از اهداف وب سایت کمک آموزشی زیست یاد کمک به موسسه های خیریه می باشد. لینک کمک به موسسه های خیریه :
help2help5

1
برچسب ها :

دیدگاه شما

*لطفا جای خالی زیر را با یک عدد (مثل:3،2،1...) پر کنید تا ثابت شود شما یک ربات نیستید...

یک دیدگاه

  • سید
    4 سال پیش

    خدایی دم همتون گرم اجرتون با همونی که قدرتش رو داره.

شبکه های اجتماعی ما: